Presentació

Benvolguts/des companys/es:

Fa sis mesos vam assumir el compromís d'organitzar el tercer Congrés Autonòmic de SEMERGEN, que se celebrarà a Barcelona al Col·legi Major Sant Jordi (Passatge Ricard Zamora 4/8, Barcelona) del 8 al 9 de juny del 2018.

Ens vam plantejar des del primer moment un congrés participatiu i que donés resposta a les necessitats formatives dels metges de primària de la nostra comunitat. Amb un abordatge multidisciplinari, participatiu i pràctic, amb una mirada diferent: holística, fresca i amb el rigor científic que hem d'exigir-nos. Una mirada que contempli els canvis esdevinguts en la societat i els reptes que ells ens suposen.

Per això des del primer moment ens vam plantejar conèixer les vostres necessitats a través d'una enquesta en format digital, a la qual moltíssims de vosaltres heu respost. Hem recollit les vostres inquietuds i aquelles que han estat més votades les hem incorporat al programa, deixant per a més endavant altres propostes.

També aquest any, els residents, peça clau, present i futur de l'Atenció Primària, tindran tot un matí per plantejar les activitats formatives que considerin més útils. Renovem el nostre compromís en la seva formació i actualització, que sens dubte ha de ser encoratjada i afavorida per les societats científiques.

Amb el lema del nostre Congrés “Amor, Humor i Medicina”, volem remarcar la importància de les emocions en la nostra professió, que és vocacional, i en el servei als nostres pacients, essència última del nostre treball. La importància de les emocions dels nostres pacients i de les nostres pròpies que no van sinó a teixir la teranyina en la qual es bressola el procés assistencial.

Treballar amb amor i humor, des del major rigor científic i des del major rigor ètic, afegeix sens dubte un plus a la nostra activitat, que no és una altra que aconseguir que acceptin la seva malaltia i acompanyar-los en tot el procés, per tal de garantir una bona qualitat de vida i la curació quan sigui possible.

 

Comptem amb tu, t'esperem. Així que bloqueja la teva agenda perquè ens puguem trobar tots junts els dies 8 i 9 de juny de 2018.